databank van bedevaartplaatsen wereldwijd

 

Bedevaartplaatsen en verschijningsplaatsen in

NEDERLAND

 

Nederland heeft, ondanks het feit dat een groot deel van het land niet Katholiek is, een rijke historie daar waar het bedevaartplaatsen betreft. 

Zo telt nederland maar liefst 650 bedevaartplaatsen, waaronder ook een aantal plaatsen waar de Heilige Maagd verschenen zou zijn.

Zoals in veel landen zijn de bedevaartplaatsen soms zo oud dat er niet echt meer te bedevaart gegaan wordt. Een deel van de bedevaartplaatsen is door de tijd verdwenen of de kerken zijn tijdens de reformatie huivesting geworden voor andere gezindten. Er zijn echter bedevaartplaatsen die jaarlijks nog veel pelgrims aantrekken. De meest bezochte plaatsen zijn o.m. Heiloo, Cuyk, Boxtel, Laren (NH) en Amsterdam.  Alle nog bestaande bedevaartplaatsen hebben we verwerkt in een alfabetische database.

Van sommige oorden hebben wij helaas weinig informatie ter beschikking. Voor een deel wordt regelmatig gelinkt naar externe links die zeer be- trouwbare infromatie bevatten. Dank voor diverse parochies en medewerkers die ons van veel informatie hebben voorzien. We roepen dan ook een ieder die aanvullende informatie heeft over diverse bedevaartsoorden om contact op te nemen met ons via het gebruikelijke e-mail adres.  Alvast vriendelijk dank daar voor.

 

Klik hier om naar de Nederlandse bedevaartplaatsen te gaan.

andere landen opgenomen in de databank

Belgie, Frankrijk,  Duitsland,   India, Italie, Luxemburg,  Oostenrijk, Spanje

 

bedevaartweb rozenkransen en devotionalia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

niets op deze pagina mag zonder uitdrukkelijke toestemming van Bedevaartweb, worden gekopieerd

of gebruikt worden voor andere publicatie doeleinden. Copyright by BEDEVAARTWEB©